Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

21 Nisan 2018 Cumartesi

♥ Winx Club ♥


Herkese merhabalar efenim.Yeni bir oyun tanıtım yazısıyla karşınızdayım.Bir zamanların çok sevilen çizgi filmi Winx Club'ın oyununu tanıtacağım.Tabi zamanında Winx Club'ı çok sevdiğim için bu oyunu çok oynamak istiyordum fakat öyle bir imkanım yoktu.Yıllar sonra görünce bir indirip oynayayım dedim.Grafikleri güzel oynanışı kolay.Zaten bu oyunu Konami yapmış ve güzel olmuş.Bu arada Konami japon oyun şirketi.Oyun içerisindeki sinematiklerin akıcılığıda ayet iyi.Müzikleride güzel.Oyunda beğenmediğim birşey yok.

Oyunun Konusu Winx Club çizgi filminin 1.sezonuyla tıptatıp aynı fakat arada farklılıklarda var.Bunuda oyunu uzatmak için yapmışlar.Aşağıya sadece çizgi filminin 1.sezon konusunu koyacağım.

KONUSU

Stella adlı peri Dünyaya gelir. O sıralarda Bloom, perilere inanır ama herkes ona perilerin gerçek olmadığını söyler. Bloom, bir gün bisikletiyle yola çıkarken tuhaf bir ses duyar ve sese doğru gider. Stella'ya saldıran bir canavarı görür. Çok şaşırır, perilerin var olduklarını fark eder. Sonra o canavara fark etmeden ateş eder. Stella bayılır ve Bloom onu ailesinin yanına götürür. Stella kendisinin bir peri olduğunu Bloom'un ailesine inandırır. Stella, Bloom'un da bir peri olduğunu söyler ve onu da yanına alarak Magix adlı boyuta giderler ve periler için okul olan Alfea'ya katılırlar. O sırada Doğa perisi Flora, Teknoloji perisi Tecna ve müzik perisi Miusa ile tanışırlar. Aynı odaya düşüp bir grup kurarlar grubun adı Winx'tir. 5 peri birlikte takılırlar. O sırada Bloom Magix'te 3 okulun olduğunu öğrenir. Uzmanlar için Kızıl çeşme ve cadılar içim Bulutlu kule. Uzmanların silahları, kılıçları vardır. Cadılar ise perilerin zıddıdır. Güçlerini kötülük için kullanırlar, iyi cadılar da olsa güçleri zarar vermek için kullanılır, korkunç görüntülere sahiptirler. Bulutlu kule'den Trix adında 3 cadı vardır. Stella'nın asasında evrenin en güçlü büyüsü Ejderha Ateşi olduğunu sanırlar ve onu alırlar ama ejderha ateşi olmadığını öğrenirler. Sonra Bloom Dünyalı olmadığı öğrenir. Rüyalarına ablası girer. Trix ejderha ateşinin Bloom'da olduğunu öğrenir. Bloom ailesini ziyaret etmeye gidince tek başına kalmıştır. Trix onu yakalar ve her şeyi anlatır. Domino adlı gezegenin prensesi olduğunu, geçmişte cadılar o gezegenin halkını öldürüp, gezegeni buzla dolu bir hale getirdiğini anlatıp, Bloom'un ejder ateşini alırlar. Bulutlu kule'de okuyan Trix önceden okuldan atılmıştır. Okulu ele geçirip, Magix'i karanlığa gömmüşlerdir. Magix şehri insanlar dondurulmuş, bomboş bir çevre olmuştur. Uzmanların okulunu parçalamışlardır. Cadılar, periler ve uzmanlar Alfea peri okuluna sığınmışlardır. Okula gelen binlerce gelen canavarları yok etmişlerdir. Bloom güçlerinin küçücük bir kısmının çalındığını keşfeder ve yeniden peri olur. Trix ile savaşıp, onları hapse sokar.


Oyun hem ana görevden hemde yan görevlerden oluşuyor.Ana görevlerde oyunda oynadığınız hikayeye devam ediyorsunuz.Yan görevlerde ise her bir karekterden görev alıp onları yaptıktan sonra ya can taşı alıyorsunuz yada size güç verecek olan ateş böceğini alıyorsunuz.Bu yan görevler içinde oyun içerisinde gezinip tozmanız lazım.Oyunda ayrıcana bulmacalarda var onlarıda çözmeniz lazım ve oyunu sadece Bloom karekteriyle oynayabiliyorsunuz.Ayrıca Bloom'a oyun bölümlerinden topladığınız gizli nesneler ve elmaslarla değişik elbiseler alıp giydirebiliyorsunuz.Bir diğer kazandığınız yıldızlarla ise Alfea'daki kütüphaneden yıldız puanlarınıza göre kart satın alabiliyorsunuz.

Oyunun açılış sinematiği Winx Club'un 1.sezondaki 1.bölümünün park sahnesi.Koysam mı koymasam mı bilemedim.Fakat merak edipte bakmak isterseniz aşağıya ben koyuyorum.


Oyun sonu tek sonlu.Crash Bandicoot gibi 2 tane sonu yok.Oyunun sonunuda aşağıya koyuyorum.


Karekter tanıtımlarını da yapayım.Bilmeyen yoktur.Maksat yazı biraz daha uzasın :D Oyun içi karekter dizayn resimlerini bulamadığım için çizgi film hallerini koyuyorum.


Bloom

Serinin başlarında 16 yaşındadır. 'Ejder Ateşi (Dragon Fire/Flame)' gücüne sahiptir. Dünya'dan geldiği sanılsa da aslında Domino'nun prensesidir. Sky'a çok aşıktır. Bloom, çok güzel, tatlı ve iyi kalpli bir kızdır. Gerçek annesini ve babasını ise Winx Kayıp Krallığın Sırrı adlı sinema filminde bulmuştur. Bloom'un, Daphne adlı birde ablası vardır. Ablası Daphne su perisidir, Bloom ise Evrenin en güçlü sihri olan Ejder Ateşi'ne sahiptir. Kiko, onun evcil hayvanıdır. Lockette ise pixie'sidir. En iyi arkadaşı ise Stella'dır. Selkie'si Serena'dır. 


Stella

Güneş'in ve Ay'ın gücünü kullanır. Parlak Güneş Perisidir. Brandon'a aşıktır. Konuşkandır ve modayı çok sever. Sihirli Boyut'un merkezi olan Solaria'dan gelmektedir. Ebeveyinleri Kraliçe Luna ve Kral Radius'dur. Stella yıldızları, annesi Ay'ı, babası ise Güneş'i temsil etmektedir. En sevdiği arkadaşı Bloom'dur. Pixie'si Amore'dir. Selkie'si Illiris'dir.


Flora

Doğa gücünü kullanır. Oldukça sakin,çok güzel, iyi kalpli ve romantiktir. Helia'ya aşıktır. Lynphea koruyucusudur. En sevdiği arkadaşı Layla'dır. Pixie'si Chatta'dır. Selkie'si Desiryee'dir.


Miusa

Müzik gücünü kullanır. Müziği çok sever. Karamsar olmasına rağmen iyi bir arkadaştır. Riven'dan hoşlanır. Melody gezegeninden gelmektedir. En sevdiği arkadaşı ise Tecna'dır. Pixie'si Tune idi fakat 6. sezonda bilinmeyen bir nedenle Pixie'si Cherie olarak değiştirilmiştir. Selkie'si Sonna'dır.


Tecna

Teknoloji gücüne hakimdir. Bilgisayarı ve cep telefonunu çok sever. Bu nedenle mantıklı ve rasyonel bir kişiliğe sahiptir. Timmy'e aşıktır. Zenith gezegeninden gelmektedir. En sevdiği arkadaşı ise Miusa'dır. Pixie'si Digit idi fakat 6. sezonda bilinmeyen bir nedenle Pixie'si Caramel olarak değiştirilmilştir. Selkie'si Lithia'dır.


Oyunun müziklerini indirmek isterseniz ''tıkla'' yazısına tıkladığınızda siteye gidersiniz.




Şimdi oyunun indirme yerlerini vereceğim fakat oyunun bir özelliği var.Oyun hem playstation 2'ye hemde bilgisayarda oynanması için çıkarılmış.Her iki platformada çıkan oyun aynı.Grafik dizaynları farklıdır belki.Ben oyunun bilgisayar versiyonunun kurulumunu yapamadım fakat playstation 2 versiyonunu oynadım.İlk önce playstation linkini ardından 2 tane de ek olarak bilgisayara kurabileceğiniz linkleri vereceğim.

Playstation 2



Bilgisayar



Şimdide oyun içi görsellere geçelim :)






Yazımı burada sona erdirip size hoşçakalın diyorum efenim.Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder